Monday, 1 August 2011

#34 :: DIARI RAMADHAN MOON > 1 RAMADHAN ::

Assalamualaikum....selamat menyambut bulan Ramadhan kepade semue sahabat2 muslim ku... :)
semoge Ramadhan kali ini akan membawe 1001 keberkatan kepade kite..insyaAllah....aminnn....


okeh2...cukuplah ucapan pembukaan untuk bulan Ramadhan 2011 neh ek..haa...korang semue puase taw..jgn nak selambe badak je ponteng2..kecuali yg uzur..okeh???yes..anda paham! bagussss :)


ecely, aku nak wat entry tentang hari2 puase ku..hehe...
insyaAllah..lau ade kesempatan, tiap2 hari sepanjang bulan puase neh aku akan update blog aku neh berkenaan tentang hari2 puase ku..so, siape yg agak berkesempatan..bacelah....dialu-alukan...
ini pengaruh daripade sahabatku Subaidi..hehee..


ok, for the 1st day of Ramadhan...
aku, roomate ku fatehah and jiran bilik sahur bersame...
yewp..hari pertame kan, semangat lagi,hari berikutnye??
haa..tunggu..we'll see tomorrow ok...insyaAllah...


today was a tiring day for me...erm...probably,
the same thing goes to my classmates...
huh, kelas kitorang hari ni start dari awal pagi sehinggelah lewat petang..ya Allah! penat nye..tp xpelah, nak tuntut ilmu kan...hehe..


i can clearly see the exhausted face of my colleagues today..
yelah..perkare biase di hari pertame puase kan..u know that right?
same goes to me..hehehe...
tadi time kelas Islamic Education, ustaz Borhan kate,
 "cerie selalu pon adelah salah satu perkare yg boleh buat kite panjang umur"
haa...macam akulah! :) heheheee....insyaAllah...
tapi, kene ingat, lau Allah nak tarik nyawe kite, bile2 je kite akan mati en..ingat tu...okeh??? :)


time kelas Madam Hajah tadi, 
it seems like, ermm..time is moving very slow..slow...slow...urgh!
maklumlah..bile dah penat, memang akan rase mcm tu kan...
then..when the class is over,
i feel like a burden of my brain is getting decreased...hehe..
you know how it feels?? haa...kurang sikit penat...


balik kelas, mandi...siap-siapkan hidangan berbuke..
ops, bukan masak sendiri, beli..hehehe...
dan masuk waktu berbuke, bace doa dulu!
then, mengalirlah air 'tea beng' ke dalam tekak ku menuju ke perut..
wahhhs...Alhamdulillah...terbang jugak lah ikan keli bersama nasik ke dalam perut aku..lazat nye... :) erghhhh...kenyang...hohooo!


dan itulah kesah aku dari sahur sehingge berbuke....
amacam? ade terase cam nak makan ikan keli x?
beli sendiri lah ye...duit masing2..whahahahahaah...


in addition, one of my classmate said, 
"jangan makan berlebih-lebihan taw"
ok..terime kasih..pesanan ikhlas yg bermakne buatku...
terime kasih kawan :)


okeh....take care ye semue...semoge Ramadhan tahun neh lebih bermakne dan same2 lah kite mencari keberkatan dari Allah :)
insyaAllah.......salam.....
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
p/s : jgn lupe ucap selamat berbuke kat ibu bape ek..at least mesej lah diorang or call sekejap...bereh? wokeh..bereh sopmo..hehe....


senyumlah seperti saye :)


yang benar,
MUNIRA ANUAR



2 comments:

subaidi samat said...

truskan usaha anda..hu..hu..kita tgk sapa yg dapat complte kan diary ramadhan ni...

MUN said...

hahahaa..bereh subaidi..kui3....kite tgk nanti ek :)