Sunday, 21 August 2011

#60 MAKAN DALAM TALAM

Assalamualaikum...amacam berbuke tadi??hehehe...


aku tadi, makan telur dadar + sayur-sayur
opsss..ya! kentang juge..hehee... simple kan..
ingat nak beli lauk kat cafe, tapi xpelah,
kawan2 tak beli, so, tak payah la beli jugak! seri..heheheee..
makan telur dadar je cukup... :)


ecely, roomate aku masak sardin hari neh..tapi..erm..
aku tak makan sardin ler weh ...huhuu...
sape yg kawan dgn aku, tau lah yg aku ni memang x makan sardin..
boleh je lau aku nak makan sardin, tp, aku tak suke rase sardin..
so, aku rela makan telur dadar...heheheee...
kalau dah xde mende sgt nak makan, barulah aku telan sardin tu..
kire pilihan yg agak2 terakhir la kan...heheheee..


NI LAH SARDIN.. XXXXXXXX
haaa..korang mesti kate aku tak buat assignment kan?
yup! memang ler..sekarang memang la aku tak buat,
sebab aku tengah update my NEW MOON neh haa..kui3..
jap lagi aku sambung...aku tengah malas neh..hahahaa..
argghhhhhh!!! laziness!! please go away from me! hahahahaa...


tetibe je aku teringat peristiwe berbuke puase kat surau...
ceyhh..macam ade ape2 yg istimewa jek kan..heheee..
takdelah pon...cume, aku teringat time aku semester 1 dulu...
aku ade join berbuke puase dengan ahli-ahli usrah aku..
makan dalam talam waktu tu...erm...
setakat neh, tu laa kali pertame & terakhir aku makan dalam talam..
hehe...aku memang jarang makan2 macam tu...
MACAM NI LAH!
erm..aku tak biase sebenarnye, yela kan, makan campur2..
tapi xpelah, org lain boleh, takkan aku x boleh..kan?
mule2, aku rase kekok, sebab tak pernah..
but then, everything was ok..
kakak usrah kitorang tu siap suap kitorang one by one lagi..
wahh..macam tu rupenye.. itu pengalaman berharge aku!
terime kasih KAK DAYAH!!
yeyeah!! akhirnye, kenyang aku makan time tu..Alhamdulillah..


merapatkan sillaturrahim...insyaAllah...
dan  buat aku sedar, manusie ni same je taraf nye...
cth terdekat yg kite bole tgk, 
senior and junior..see?? kite bole makan setalam kan?
tak kesa la kau neh anak menteri pon,
tapi, bile dah kate islam tu,
taraf nye semue same...
maknenye, xde beza lah kite semue neh...


so, jangan nak belagak sesame sendiri ok! ngeh3...


muslims are brothers...kan??
umat islam semue nye bersaudare...
kau pegi lah mane2 pown kat dunie neh, ~~bagi yg muslim~~
kalau kau jumpe orang islam,
itu semue saudare kite ok..


bile aku dah rase makan dalam talam macam tu,
ramai-ramai, bersuap-suapan sesame sendiri, 
ermm..aku rase macam lebih rapat dengan diorang..
Alhamdulillah..semoge Allah pelihara hubungan kami..


okey.. begitulah cerite pasal makan dalam talam yg aku berie sangat nak cerite tadi..heheheee..korang pon mesti penah makan dalam talam kan? yela2..aku je la yg tak pernah nye...


so, kalau ade kesempatan, makan lah macam tu jugak..
erm..walaupun sekali je aku pernah makan macam tu,
aku rase seronok..insyaAllah, len kali ade peluang, aku nak lagi..


okeh2...rase macam perlu berhenti dah neh...
jam sekarang pukul 11:36 malam...
kurang dari setengah jam aku tulis entry neh..heheee..
so, nak tido jap..
sape2 yg perihatin, sile kejutkan aku jap lagi eh, 
na sambung wat assignment sume tuh...
tido jap je neh..beberape minit, coz, siang td penat latihan tarian..
ferghhhh..penat yawww!


okeh..bye bye MUNIRA!
ops...bye bye Munira punye readers! hehehe..


take care...tataaaa...
salam....
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
p/s : salam Ramadhan dari saye kepade anda semue..
from Little London with love :) kui3...


smile, 
Munira










































5 comments:

Alice Wewen said...

kemain lagi ko ye..dari london kunun.hahaha

Aya aLyaA said...

sama macam aku.. aku pon tak makan sardin. ^^

MUN said...

alice lemak : memang la..lipis ni kan LITTLE LONDON..ko x tgk ke kat bandar ade tulis gitu...hahaha..

aya alyaa : haa..geng la kite yaa..kui3...

syeedafabewlaz said...

aku ase nak gigit tgn org yg suapkan aku kalau mkn nasik,,kehkehkeh

MUN said...

eh, kau neh shida...bole plak nak men gigit2..hahaha..xnak la suapkan kau..kui3...ganas ngt..da macam buaye nak gigit2..