Tuesday, 2 August 2011

#36 :: DIARI RAMADHAN MOON > 2 RAMADHAN ::

Assalamualaikum...w.b.t


Alhamdulillah...selesai suda hari kedue berpuase di bulan Ramadhan...
semoge puase kite diterima oleh Allah..insyaAllah... :)


hah..seperti yg korang tau, aku memang nak citer pasal puase lagi kan..hehee...diari la katekan en.. :)


erm...sahur pagi tadi, aku terlewat bangun...
sepatutnye pukul 4 aku dah bangun..
tapi, terlampau penat en belatih teater..huhuhuuu...
so, pukul 5 baru la aku ngn jiran ku bersahur same-same...
uwaaaa!!!kami due org jer...hehe....roomate ku enggak mau sahur..
kami makan nasik berlaukkan hati masak kicap dan sedikit sayur... :)


Alahamdulillah...disebabkan bangun sahur,
aku bertenage pegi kelas..hehee...bgnlah sahur ye kawan2!


hah..time kelas, aku rase ok...cume bile da sampai tengahari,
heheee..agak lembik rasenye..well..bese la tu en...
huh, naseb baek la madam Hajah x jadi wat kelas ganti petang..
lau x, hambek la aku n geng terpakse tahan telinge n mate...


so, disebabkan xde kelas, aku plan nak ke bazar dgn eima..
yelaahh..eima sahabat baikku yg cute, kecil, molek ituuuuu :)
wahhh..merempit la kitorang..eima bawak, bukan aku..hahahaa..
aku x berani nak maen motor kat bandar lipis neh haa..


sampai kat bazar, fuiyoooo!!!! banyak nye makanan...
ceyhh..macam x pernah pegi bazar dah aku neh..kui3...
so, ni hari pertame aku ke bazar ramadhan tahun neh..
ape lagi...sauk je lah ape yg ade...hahahhaaaa....


aku beli kuih favoarite aku taw! kuih seri muka..suke betol aku!
kuih akok and kuih puteri ayu...
alamak, wa x amik gamba lorhh...xde mase nak amek pic makanan
hahaha...xpe2...aku google utk korang readers tersayangggggsss :)
NI KUIH PALING AKU SUKE..SERI MUKA,MAK AKU SUKE BUAT TAW..FERGHHH..SEDAP!

YG NI KUIH PUTERI AYU..AKU SUKE SEBAB WARNE NYE HIJAU..HEHEE..
NI PLAK KUIH AKOK :)
haaa..amacam??sedap tak.....ye..memang lah sedap..
tambah plak dengan ayam percik yg aku beli tadi....
perghhhh..memang taktahan..sedap..hehehe...
LAZAT KAN??HEHEHE :)
wahh...cukup2...dah2 la display makanan kat sini..huhuuu...
time berbuke, aku berbuke dgn roomate aku..
dan jugak kawan2 yg lain....Alhamdulillah..kenyang...
aminnnn...semoge kami dimurahkan rezeki.....


so?korang amacam puase?adekah menarik lagi daripade yg aku lalui?heheheee..mestilah kan.....


ape2 pon, aku nak pesan jugak lah, jgn membazir ek..
hehee..rase cam aku membazir tadi...tapi,
erm...tak kot, makanan yg aku beli semue aku kongsi ngn kawan2...
so, xde hal lah! hohoooo....


oklah...cukup sampai di sini :)


take care semue....
tataaaaa.....
salam ramadhan :)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
O_o : nak buke puase ngn family..yelah en, bukan aku sorang yg rase gitu..korang yang lain pown kan,,hah, jgn x ngaku plak.. :(


yang sayang kau,
MUNIRA ANUAR :)





2 comments:

aFiQ aiMaN aZNaN said...

peh,. xnak share lgsong,. haha

MUN said...

laa...nak ek..len kali lau nak cakap tau..hahaha...kate sistem barter en??kan3???