Saturday, 2 July 2011

#7 aku teringat....selalu....

hellooo.....


skarang da malam....erm..tengah malam...


tapi aku x bley tdo lagi....so...layan...


sape nak tau???aku lau tengah duk diam2, sorang2 neh mule r...


aku teringat...uwaaa!!!!siyes sebak ase hati neh.... :(


aku teringat abah aku...huhuuu....


ye..alhamdulillah..syukur yg aku masih ade ayah...


tapi bile sebut je abah...zappp!! automatically...


aku akan pikir pasal penyakit abah...


ferghhhh...aku rindu kat abah aku lah...


nak tau abah aku sakit pe??? jantung.....


aku ase sume org pown tau yg sakit jantung neh bahaye...


abah aku neh bukan la sakit jantung brlubang or swaktu dgn nye tu


tapi, abah aku neh serangan jantung...


laa..xkan xtau..heart attack...erm...kuatkan abah aku YA ALLAH..


korang tau x? 1:10 nisbah org yg kene serangan jantung,


yg dapat diselamatkan...maksud aku, dalam 10 org,


selalunye 1 org jew yg selamat lau kene heart attack neh..


aku takut giler r...sgt takot..serius!!!


aku bukan nak doakan bende yg x baik, tp inilah kenyataannye...


setiap bulan abah aku akn g hospital..


appointment en..yela..kene pantau selalu...


sampai aku neh pown da ase biase sgt dah ngn hospital uh..


yelah en, da kalau asyik ikut ayh aku g hospital dari dulu en..


xpelah..at least, aku tau la prosedur kat hospital en...


tapi, kadang2 en, jaoh dlm lubuk hati aku neh,


aku ase x dapat nak terime yg abah aku ade sakit jantung...


coz, abah aku neh seorang guru yg sgt sihat...


jurulatih pusat ko pahang plop tu...abah sgt aktif! sihat!


stamina pown kuat...ye..abah aku hebat!!!plg baekk!!!


sebab tu r aku x dapat nak terime...


aku ingat lagi, mule2 abah aku kene heart attack neh en,


aku siyes x prcaye...makcik aku datang...amik aku kat ostel..


aku pelik sangat...kenape??abah sakit ape???


huh...sgt sebak..x tertahan ko tau....


otw ke hospital time 2...giler pnye nangis tau aku neh...


tapi aku tahan..sebab aku bayangkan yg abah aku x kene teruk..


tapi bile aku sampai hospital...aku nampak mak aku nangis...


nangis sambil dukung adik aku yg time tu baru 1 tahun lebih..


if i'm not mistaken la...mak aku duk kat luar bilik pesakit...


abah aku duk kat bilik pesakit khas ag time tu...


aku pown jumpe mak aku, aku salam...


pas 2, nak cover, xnak nangis berie rie dpn mak aku,


aku pown wat2 la maen ngn adik aku...huh, pedih nye ase...


pas 2 mak aku kate, pegi tengok abah, tapi jangan nangis...


jangan nagis depan abah..nanti abah makin susah hati...


abah x bole tengok kite sedih...susa nye aku nak tahan...


then, aku masuk kat bilik tu, aku nampak abah aku...


abah baring...penuh wayar kat tangan n badan abah aku...


aku rase tertusuk...yelah...aku x penah terbayang...


xpenah langsung bayangkan abah aku terbaring cam tu...


abah x cakap ape2 pown...muke lesu...


aku x tahan nak nangis, so, aku pegang tangan abah...


aku salam...tapi, aku pandang muke abah sekilas jew...


betape aku x sanggup tau x time tu...


aku x sanggup nak pandang muke abah aku yg x penah sakit 2,


tibe2 terbaring lesu, lemah cam tu....sedihnye...


aku nampak along n adik pompuan aku salam abah...


mcm aku jugak..dorang x tahan nak nangis...


along terus masuk toilet, coz, dye xnak nangis depan abah...


waktu tu, aku cube utk jadi tabah...aku xnak nangis depan sape2


sebab, lau aku nangis, xde org la yg nak tenangkan org lain...


terutamenye mak aku...kuat x aku????erm...spatutnye...


tapi, aku x kuat time 2...pas 2, baru la aku tau yg abah aku 


kene serangan yg tahap kritikal...sebab tu la doktor


panggil waris2 terdekat dtg hospital....YA ALLAH!!!


aku syukur sgt sekarang abah aku selamat....tapi...


bergantung pade ubat seumur hidup...memang abah aku nampak ok


tapi, doktor dah warning...jangan bagi abah aku jatuh...


ataupon..terhentak...lau jadi cam 2...sgt2 berisiko...


membawe kpde maut...aku takut sangat...


abah aku x bole terkejut...dats y la lau ade ape2 jadi en,


cntohnye accident or ape2 yg mngejutkan...


kene bagitau abah slow2...jgn kasi terkejut...


ingat taw!!!jangan kasi abah terkejut!!!


jgn kasi abah susah hati! jgn kasi abah marah!


jgn wat perangai! jgn melawan cakap abah!!!


kau kene ingat taw MUNIRA BINTI ANUAR!!!!


insyaAllah...aku cube...sbb aku syg abah aku...


aku redha dgn ketentuan ALLAH S.W.T. 


ape bole buat???semue ALLAH tentukan...so, ape2 pon,


kene doa jugak kat ALLAH...


aku cume harap, abah dipanjangkan umur...


diberi kesihatan yg baik...n diberi kebahagiaan 


di dunie dan akhirat...


aku sayang abah aku sangat2!!!


yelah..sape x sayang ayah kan...


korang sume pown macm 2 gak kan...


alhamdulillah....seorang ayah adalah 1 anugerah bagi kite...


cube bayangkan,mane ade org lain yg sanggup utk besarkan kite..


ade kew???susa nak cari...ayah la yg x ternilai pengorbanannye..


betul....korang ingat, wat ape2 pown dalam hidup kite ni


ingat Allah, ingat mak ayah....insyaAllah..sumenye akn lancar..


ingat ye..peringatan utk semue....termasuk aku jugak...


oklah...ni jew aku nak crite...


ingat ek..jage hati, jage diri, jage peribadi...:)


tataaa...


salam....


iluvmyselfmorethanyesterday









2 comments:

Aya aLyaA said...

Insyaallah your father will be ok soon..
spend more your precious time wif him and take it as a gift from Allah for both of you.

MUN said...

yup..dat is what i'm trying to do now...spend more time wif him...n dats y la aku terime bile sume suruh aku masuk maktab yg dekat dgn tempat aku..pahang...so, xde la aku jaoh dari family...thnkz alyaa...