Sunday, 10 July 2011

#13 | LATA JARUM WITH > BODYGUARDS & BESTIES | fun!

ASSALAMUALAIKUM....


kitak pa kabar???sihatkah??wahhsss..aku skunk nak blajo cakap Sarawak la plak weh..hohoo...xley lbey2..kunk mencarut plak jadinye..ngeh3.....


yearghhhh!!!!aku terase agak sakit2 badan ler hari neh..huhuu..lebam2 kaki dan tangan...fuhh..xpe2..aku ase berbaloi..haha..yela..tu semue disebabkan kitorg meredah sungai semalam..9/7/2011,sabtu..hah, itulah tarikh kitorg pegi ke Lata Jarum....wahhhhhhhssss..memang best wa cakap lu...wa lasa macam tamau balik wooo....hakhak....


disebabkan sgt seronok n agak kepenatan semalam, jadi, baru hari ni lah aku dapat update blog aku neh demi nak cerite kat korang tentang keseronokan aku & member2 time kat Lata Jarum semalam..hehehe...kitorang pergi same2 seramai 7 orang..naik van..hah..ngam2 muat uh...boys n girls...aku, Shida, Alice, Alyaa, Leeza, Izz & Hisyan...kitorg naek van Pakcik Man..sewa tau..ngee...mane ade bende free dah kat dunie nah..hahaha... 


yg tu baru aku crite yg naek van..haa..ade lagi yg join..they are Kamil & Ikhwan...jeng3..diorang neh naek ape??tikar terbang??mustahil..hohoo..ye2..korang pown dah tau kan..diorg datang naek kenderaan beroda 2...motosikal! diorang pown turut memeriahkan suasane kat sane taw...cume diorang datang lambat sikit..huhuu..but, oke jew..dapat gak mandi kan..ngeee~~~


SEE??BARU SAMPAI PON DA TERUS POSE..HAHAHAA
ok, korang tgk dari kiri, Izz, Shida, Hisyan, Aku, Leeza, Alyaa...kompem2 la time neh Alice yg tolong snap picture neh kan..hahaha....time baru sampai neh..aku rase cam x percaye tau yg kitorang da jejak Lata Jarum neh...yela..mule2 kitorg plan en, ade plak yg x jadi pegi...so, kitorg pown x sure la jadi or x nak g berkelah neh..coz, x cukup org na penuhkan van..at last, aku pown ajak la Izz & Hisyan...hah, maklomlah..kitorg neh kan pompuan2 belake..nanti jd ape2 susah taw tempat2 cam tu..so, diorang bole jd bodyguard & memeriahkan lagi suasane perkelahan kitorg...thnkz yaww~~~ :) 


BREAKFAST AKU DAN ALICE..HEHEHE


PENUH TIKAR..BYK SANGAT BARANG...
best x???rilek la..itu baru warm-up...wakakakaa..ade yg lebih menarik menanti di bawah..kui3...
ok2, nak cerite sikit la kan..kitorg time pegi neh x ramai yg reti berenang..so, sgt2 berhati-hati..air laju gilerhh wei..
tp Alhamdulillah...syukur..kitorg pulang dgn selamat..tp macam2 gak jadi kat sane...yg hampir hanyut pown ade..
hah..aku pown!!!huh..seb bek ade Shida yang bertenage n Izz yg pantas..wahahaha...


INI SALAH SATU BABAK KETIKE MANDA MANDI..HEHEE..
air nye bole tahan gak sejuk..kitorang mandi lame2 menggigil taw...wahh..memang syok habis!!


BEST TAW MANDI AIR SUNGAI...TERSENYUM SEMUE..LOOK AT HISYAN!!HAHAHA
HISYAN BERENANG..X CAYE AKU!!HAHAHAA


SELEPAS TAMAT LUMBE BERENANG..HAHAHAHAA..


AMBOI SHIDA..SUKE BENO!HEHEHEE..
kan aku dah cakap tadi..memang best kan kitorang..so, sape2 yg x pernah pegi lagi, silekan lah....bukan setakat bole mandi manda je...korang bole la jugak wat BBQ or masak2 kan...
yela..lepas mandi memang la tersangat lapar kan???
aku memang la sentiase lapar pown...


SESI MEMASAK BAKAL DIMULEKAN...LAPAR!!!
cakap pasal lapar neh..sebenonye kite dah bawak makanan siap2 dah dari maktab...kami dah beli makanan kat ibu,isteri warden..bukan la nasi beriani or black pepper chicken chop  ataupon ikan bawal masak 3 rase ke hape ke en..tapi, memadai lah bersederhana....ngeh3...kami tempah nasik goreng & ayam goreng...hasilnye....erghhhhh...kenyang...


nampak x kuali yg si Izzuddin 2 pegang?? dan juge senduk yg aku wat2 cam nak masak tu..dan jugak pisau yg Alyaa pegang?haa..bgs la kalau nmpak..lame lagi boleh hidup neh..ngeh3...itulah perkakasan memasak yg kami bawa..semuenye disediakan oleh cik Aya a.k.a Alyaa...tq Alyaa...dengan itu, dapatlah kami menggoreng nugget & sosej...tukang goreng yg pertame ialah, Izzuddin...bukan kitorang yg pompuan neh xnak wat keje2 goreng neh, tp da ramai sgt yg duk cerite tentang kehebatan si Izz neh memasak..so, why don't we give him a try??hahaha...2nd,aku...then..Leeza....hah..Alice pown nak jugak menggoreng....Hisyan pon nak..tp katenye, "xnak lah, x reti aku masak2 neh" hahaa...


tp kitorang bukan lah masak ape sangat pown...goreng nugget n sosej jew...xde ikan or ayam bakar segale tu..wakakaka...kire oklah tu..minum plak air mineral yg kitorang beli time singgah kat mini supermarket, Batu 2...jadilah tu daripade minum air sungai...kembung plak perut kitorang nanti kan...


CIL LEEZA MENGGORENG...WAHHHHSSS!!!


SEDIE UNTUK DILAHAP!!!NYAM3...
seronok betul bile dapat berkelah camni dgn member2 kan...hah..next time dgn family plak!!hehehe...bile semue memberi kerjesame, semuenye akan berjaye seperti yg dirancang..ok??


lepas kitorang da penat mandi2, makan2....haa..tibelah mase untuk berhenti solat dan menukar pakaian...lepas tu balik!!!huh, mustahil lah terus balik...kitorang xkan pernah lupe..lupe ape??hahaha..
kitorang xkan pernah lupe untuk bergambar!!!wakakakaa...
perkare biase lah tu..hohoo....niat di hati nak mendaki bukit kat situ, nak tgk bunge rafflesia punye pasal la en..tp x jadi..sume penat...
so, jalan2 kat sekitar sungai lah...kat sane ade jambatan..memang sesuai la nak bergambar pown..ngeh3....nah!tengok neh plak....
NIAT ORG KAT BELAKANG 2 NAK AMIK PIC BRENANG,TP CAM KELEMASAN JE..??
ATAS JAMBATAN.....GAYAT??TAKKKKK...HUHUU...


CANTEKKKK..WATERFALL KAT BELAKANG TU... :)


SNAP LAGI!!!


yeehaa!!!sangat seronok!!!kan3??so..next time kite pegi tempat lain plak ye kawan2..hehehehe...banyak duit kau!!
so, sebagai lampiran..hayatilah pic2 kitorang neh ek..ngee~~~u guys really made my day!!!luviualll!!!

WAJAH KEGEMBIRAAN!!!

ALICE SERONOK!!!:)

WAHH...CHEFF IZZ...

LEEZA..PENAT??HEHEHE

SPONSOR PERKAKAS MEMASAK....TQ ALYAA :)

KAMI :)

HAMPIR LEMAS DI AIR CETEK...HAHAHA

ASYIK KAU JEW IZZ!!AKU NYEBOK PLAK..HAHAHA

TARIAN PELANDUK...JADI X???KUI3...

ITU BOLA ALICE WEWEN...NGEE~~~

MODEL SUNGAI...HAHAHAHAA

WHEN I WAS AT "A.L.A.M" WAKAKAKAKAKA....
yess!!!!selesai suda aku menceritekan kesah kami di Lata Jarum...nampak sangat best kan????haa....aku sangat berpuas hati dengan piknik kitorang semalam...so, kami plan nak pegi Cameron Highlands pulak nanti..insyaAllah lau xde ape2 halangan..hehehe..byk lagi gambar..tp da penat dah meng-upload neh..hahaha...


akhir kata....jumpe lagi ye!!!!tatap la pic2 tu sume..saje nak kasi korang jelez.....agagagagagaa....


tataa....take gud care of urself k??
salam................


KAMI HEBAT!!!!!!















5 comments:

MUN said...

bile kite dah selesa dgn member2 kite...buat ape pown seronok!!!!buat muke hodoh macam mane pown x kesah..ratah ayam dengan lahapnye depan diorang pown x kesah...hahaha..maknenye, aku sudah selesa dengan kamu..kamu..kamu..dan kamu semue....sayang semue! :)

Alice Wewen said...

waaaaaaaaa.....asal gambar aku pling skit nh

MUN said...

sebab x muat..ko kan besar..hahaha...xlah..dah ko yg sokmo tolong snap pic2 neh sume en..xpe..t aku upload ag..dun worry..ur pic will always b place in my blog..hahaha....<3

Anonymous said...

perlu memeriksa:)

Munira said...

anonymous ~ perlu memeriksa ape..huhuuu~