Friday, 8 July 2011

#12 memories of MAY >>>>>

ASSALAMUALAIKUM & SELAMAT SEJAHTERA SEMUE!!!!


i hope that you are all in a good condition so that you'll be able to read my new post!!! hehehe...perasan ramai reader


ecely, post kali ni xde lah aku nak cerite pasal hantu...
bukan jugak pasal trip aku ke sarawak...xley blah btol!
tapi, aku nak show-of..pictures time aku kat Cherating...


hahaha...saje je...yela..kenangan kan...saje nak share... :)
time cuti semester, aku join my maksu kat Cherating...maksu aku neh Leftenan Komander...NAVY....:) so, dye ade keje time kat sane..terlibat dengan CARAT Malaysia 2011....
haa...aku tau dah..korang mesti tertanye-tanye en ape itu CARAT???huhuu..ok2...i'll tell u....CARAT is Cooperation Afloat Readiness and Training...hah..panjang beno ler....fuhh..
so..navy2 from Malaysia bergabung dgn navy from US utk berlatih...macam tu lah serbe sedikit..want to know more about it?? wait till i ask my maksu :p


so, aku, tokwan & tok pown datang la menginap di one of the chalet at Cherating...wakakaka...sambil bercuti ah tu en..so, jgn jelez...almost seminggu r gak kat sane..wah..x sie2 cuti sem aku...fergghhhhh....


FYI, Cherating tu kan dekat ngn Kemaman...hah..ape lagi, aku yg x penah jejak kaki kat Kemaman tu pown, hah...layannn....seronok gilerh!!! yarh! credit given to my paksu Rahimi....hah..paksu is my maksu's husband k...hohoo...die la yg banyak bawak aku, tokwan, tok & anak2 nye;Awal & Ibnu bersiar-siar sekitar Cherating n Kemaman...yela...maksu aku kan busy time kat sane, so, die kene lah layan anak2 nye dan kami...ngeh3....


suddenly...i fell like going there for one more time lah...that place always disturbing me whenever i wanna sleep...hohoo..tetibe plak maksu tagged me all d pic yg kitorg snap time kat sane..hmm..banyak gak tempat yg kitorang pegi..Pantai Teluk Mak Nik, Mini Zoo...hah, ape tah lagi name tempat2 kat Kemaman tu, kitorang beli keropok lekor!ferghhhh...gile kentang..makang kepok lekor la  wehh...wahhh..lagi ler ase nak g sane skali lagi!!hahaha....so, i nak upload la sikit pic2 time kat sane en...


*
*
v
v
v
v
v
v

ni time kat ECM, Kuantan... :) tengah tunggu konsert start!
NAVY FROM US
haa...diorang punye perfomance memang awesome!!!
dah macam tengok persembahan Justin Bieber taw...uww..hensem gilerhhh...x ingat la berape banyak lagu diorang nyanyi..but, antare yg menarik minat aku, just the way you are, grenade, baby...i can't recall the other song...but, it was really entertaining! tahniah!!





haa...seronok gilerhhh beb bile aku dapat tangkap gambar dgn diorang..sempat gak la borak2 en..ngeh3...speaking u....hohoo...but, kecewe sikit ler coz....erm...coz...uwaaaa!!!aku x sempat nak bergambo dgn vokalis diorang..yg giler handsome!! suare sedap n power gilerhh tu!!!tertarik you... huhuu...xpelah..xdop rezeki kan...da lepas... :( frust...

ops..pesanan: kepade HISYAN RUAINI..LIHAT GAMBAR DI ATAS..HAHAHA..

KWANG3...MAKCIK I KATE, SENYUM X IKLAS...HAHAHAA..

okeh2..seperti yg semue tahu, tokwan & tok pown ikot jugak kan...look at them >>>>>>>>>


PENAT DIORANG..HUHUU....



INILAH AWAL & ADIK IBNU..CUTE SGT!!!!BYK KERENAH..HAHAHAA


AKU..AGAK PENAT EH....HEEHEHEE... :P

huh..penat jugak taw jalan2 tu....tapi xpe...i enjoyed every moment there :) one day, nak pegi sane lagi lah..huhuhuuu..kite pegi bersame ek???sape nak?? jommmmmmm.... :)

time kat sane, paksu la yg keje amik2 gambo kitorg neh haa...gambo dye??ngeh3..xde..tapi gambo time konsert tu, aku lah yg snap nye...yelah en...excited sgt aku time tu..agagagagagaaa....

NI LAH PAKSU & ANAK-ANAKNYE...PIC DR BELAKANG JEW..

selame hampir 1 minggu kat sane, tolong jage anak maksu time maksu g keje..hah..baru lah aku dapat rase cam mane susah nye nak jage budak2 kecik neh..huhuu..yelaa...memang korang nampak budak2 uh kecik lagi..tapi, wowwww..x duduk diam taw diorang...so, aku kene bersabar..hehehe...

TENGOK??ADIK IBNU NEH LASAK TAU..CUTE!

YANG NI AWAL...CELOTEH DIE WAT AKU X KERING GUSI :)
haaa...anak2 maksu neh sangat cute...tgk la cousin sape kan..:p
seronok layan budak2 neh sebenonye..baru r kite dapat kenal perangai budak2 cam mane en...kanak2 selalunye akan buat ape2 pown tanpe berfikir dgn panjang...diorang akan suarekan ape yg diorang rase...tell us about everyting they saw...

1 more thing, aku belajar megenal erti pengorbanan seorang bapa...yelah...paksu aku sanggup uh layan anak die kemane je..asalkan anak die x merengek time mama diorang pegi keje...wahh...itu sangat menyentuh hati aku... :)

so, ingat taw sume...jangan banyak kerenah sgt, mak n ayah kite sanggup wat ape2 pown utk anak2 diorang taw...balas jase diorang ok??? okeh....selesai sudah aku nak cerite kat korang pasal kegembiraan aku time cuti hari tuu..hahaha....btw, banyak lagi taw pic yg aku nak tunjuk..nanti lah..ade kesempatan, aku upload ag ek..ngeh3...

ape-ape pon, thankz ye Leftenan Komander Norlida!!hehe..tenkiu maksu..coz bawak kitorang jalan..luviumuchhhhh!!! ^_^

aku nak stop dah neh...nanti kite cerite lagi ek!
tatatatatatatatatatatatataaaa.... :)
jumpe lagi.......take care !!!!
salam :)

aku.....aku..aku....



2 comments:

Aya aLyaA said...

amboi.. bukan men lagi ko bergambar ye? Dalam banyak-banyak boys kat atas tu, yang mana satu pakwe ko ye? heheheheh

MUN said...

ngeh3...lau da ade kamera..ade la muke aku alyaa oi..ngeh3...hah..ni aku nak tunjuk neh..yg penyanyi 2 ar pakwe aku nye...ngeee~~~~ensem x??huhuuu..