Friday, 14 October 2011

#79 PERLU BERJIMAT :(

HAI SEMUE BUDAK-BUDAK!! HEE..

nak tau? aku baru beli Miracle Quran from my lecturer Mr.Abu Bakar bin Hashim a.k.a Mr.ABH..hehe..we called him like that..

AL-QURANULKARIM
MIRACLE
THE REFERENCE

1st time aku beli Quran sendiri..sebelum neh, mak, abah yg beli..tapi kali ni, aku gune dwet sendiri..huhuu...takpelah..mahal tapi berbaloi..insyaAllah..dan sekarang, aku mmg tengah takde duit...yela..selalunye mak n abah masukkan duit kat aku..tapinye, sekarang masih awal bulan, so, xde lah lagi..huhuu...

actually, ingat nak beli QURAN tu gune duit parents..hehe..tapi, ase perlu untuk gune duit sendiri..sbb diri sendiri yg nak..takpelah..bukan selalu..Ia sgt tebal, besar dan lengkap
 (mr.ABH kate lengkap, so, yela tu kan..aku tgk pon lengkap)

kesimpulannye, aku perlu berjimat bulan ini..ngehehe..aku sekarang neh AKPK kepade sahabat ku IZZ..haahaa..
(so that bukan aku sorang yg tergolong dlm golongan boros..)
ops, AKPK (agensi kaunseling pengurusan kredit) kunun nye lah en..pengurusan kewangan secare efektif la sgt ..haha..tp nye, last2 terlebih bajet jugak lah...so, kene pandai2 sendiri lah aku..

minggu neh aku tak balik, ade latihan teater..hadoi..kaki aku sakit..so, tadi time latihan tarian, aku tak puas hati..tak bole nak gerak berie..huwaaa!! kitorang punye teater next week, so, harap kaki aku pulih cepat..ni sume sbb lawan bola jaring..takpe, seronok! menang! haha... tapi sakitt..mule2, tangan neh terseliuh sikit...ni kaki pulak..haiyaa..tu ar, lame meninggalkan sukan, tetibe main, sakit..huhuuu....

oklah2..nak tido dah..penat.. hope my leg will get a speedy recover... :( huwaaa!!! sadis ini.. kaki..kaki..

yg benar,
Munira.. :)

4 comments:

avam ming said...

bagos nye ... kipidux ! hehe

aFiQ aiMaN aZNaN said...

gamba quran xde?

MUN said...

AVAM MING ~ okeh..insyaAllah..mekasih senior! hehee... :)

MUN said...

AFIQ ~ gamba eh..ok2..wait ya..in my next post maybe..insyaAllah.. :)